Kiropraktikk

Kiropraktorer er siden 2006 offentlig godkjent (autorisert) helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandlingsansvar. Dette er en trygghet og kvalitetssikring for deg som pasient i forhold til at behandleren har gjennomgått en grundig utdanning som staten støtter. Kiropraktor er en beskyttet tittel, noe som gjør at bare en kiropraktor kan kalle seg en kiropraktor etter en 6-årig utdannelse og endt turnustjeneste.

Kiropraktoren har spesialkompetanse på muskel-, nerve- og skjeletthelse og fungerer som en primærkontakt innenfor dette feltet. Pasienter trenger ingen henvisning fra lege og vil vil bli fulgt opp med individuelle behandlingplaner, ergonomiske veiledninger, samt supplerende øvelser ved behov. Behandling hos kiropraktor går dessverre ikke innunder frikortordningene, Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) gir en støtte til kiropraktorer, noe som hos de fleste er trukket fra egenandelen. En del av denne summen donerer VITAL Kiropraktorklinikk til videre forskning på muskel-, nerve- og skjeletthelse.

Kiropraktoren kan:
– Sykemelde pasienter opptil 12uker
– Utføre undersøkelse og behandling med refusjon uten henvisning fra lege.
– Henvise pasienter til videre bildeundersøkelse (Røntgen, MR og CT), fysioterapi eller legespesialist ved behov.

Kiropraktoren er mest kjent for sine behandlingsmetoder som innebærer en «knekkelyd», men det brukes også flere typer behandling etter behovet til den individuelle pasienten. Knekket er en ufarlig lyd som stammer fra små luftbobler som dannes og frigjøres fra leddet i forbindelse med behandlingen, fordi det skjer en hurtig strekk på kapslene rundt leddet. Kiropraktikk regnes som en trygg og effektiv behandlingsform med få bivirkninger, de vanligste er en følelse sårhet i muskler eller ledd en kort tid etter behandling.

Ta kontakt med VITAL Kiropraktorklinikk dersom det skulle dukke opp andre spørsmål rundt kiropraktikk og behandlingsformer.

Kiropraktorklinikk oslo sentrum - Vital Kiropraktikk