Knesmerter

Det er mange som får knesmerter i løpet av livet og en stor del har sammenheng med idrettsskader og ensidige belastninger. Kneet er et stort ledd og blir utsatt for store belastninger hver dag. I tillegg til sener og muskler rundt leddet, er menisk, leddbånd og slimposer strukturer som kan være årsak til smerte.

De vanligste årsakene er

  • Overbelastninger eller feilbelastning. Kan føre til betennelse i sener og/eller slimposer.
  • Slitasjeendringer eller forkalkning i leddet og betennelser i brusk og bein.
  • Forskjellige giktlidelser kan ødelegge sjølve leddhinnen, bein og brusk
  • Leddbåndsskader, meniskskader eller brudd etter et traume/ulykke

Behandleren vil gjennomføre en grundig undersøkelse gjennom anamnese, ortopediske og nevrologiske teste for å finne ut hvilke strukturer som er årsaken til smertene. Både ankel og fot og bekken og korsrygg vil bli undersøkt for å se om det kan være nærliggende strukturelle endringer her som er kjernen til problemet. Videre bildeundesøkelse kan være nødvendig i slike tilfeller og kiropraktoren kan da, som autorisert helsepersonell, henvise deg videre ønsket bildeundersøkelse. Ved de fleste kneplager og skader er det nødvendig med opptrening av kneets styrke, funksjon og stabilitet, da også for å minimere sjansen for at plagen vil gjenoppstå ved en senere anledning.

Kontakt med oss skjer enten via telefon 98 12 60 06, eller via denne hjemmesiden slik at vi kan hjelpe deg. VITAL Kiropraktorklinikk samarbeider med meget kompetente fysioterapeuter og personlige trenere dersom det skulle være nødvendig, dette for å for å oppnå de beste resultater raskest mulig.

Har du behov for behandling?