Lumbago og korsryggsmerter

Lumbago er det latinske og medisinske ordet for korsryggsmerter og tallenes tale viser at ryggsmerter ikke bare er det største muskel- og skjelettplagen, men også det største helseproblemet i verden. I et samfunn der stillesittende arbeid og stress er blitt en normal del av hverdagen vår, blir kiropraktoren gitt en større rolle enn tidligere.

En forskningsrapport av BP Bishop i 2010 behandling hos kiropraktor er mer effektivt mot akutte korsryggsmerter enn konvensjonell medisinsk behandling. Ut ifra denne rapporten viser det seg at best resultat kommer fra en kombinasjon med behandling hos kiropraktor, veiledende opptrening og fysisk aktivitet.

Det viser seg at pasienter som oppsøker kiropraktor tidlig i skadeforløpet og mottar riktig behandling og supplerende veiledning, kommer raskere tilbake til normal funksjon. Dersom man går for lenge med funkjsonsrestriksjoner i rygg øker sjansen for at plagene forverrer seg og at en kink i rygg kan utarte seg til en prolaps. Det finner flere årsaker til korsryggsmerter og da behandling og typen aktivitet varierer fra hva som forårsaker plagen, er det smart å oppsøke autorisert helsepersonell for riktig diagnose og behandling raskest mulig.

VITAL Kiropraktorklinikk er effektive når det gjelder smertelindring og forbedring av funksjon, men ser også at behandling gir så mye mer. Gjennom behandlingsforløpet vil kiropraktoren også tilrettelegge et forebyggende behandlingsforløp og supplerende øvelser, slik at sjansen for at plagene kommer tilbake minimeres.

Ta kontakt for en konsultasjon via online booking, på telefon 98126006 eller per epost: post@vitalkk.no. Vi kan hjelpe deg!

Har du behov for behandling?