Behandling av korsryggsmerter

by StOlavMads
5 år ago
1741 Views

Korsryggsmerte er noe de fleste vil oppleve i løpet av et langt liv, noen tilfeller mer alvorlige enn andre. De fleste tilfellene er heldigvis ufarlige, men kan også være tegn til at noe ikke fungerer som det skal.

Forskning har lenge vist oss at korsryggsmerter er den største muskel- og skjelettplagen hos oss mennesker. Nå viser nye tall at det faktisk også er det største helseproblemet i verden. En forskningsrapport av BP Bishop i 2010 viste at behandling hos kiropraktor er mer effektivt mot akutte korsryggsmerter enn konvensjonell medisinsk behandling. Ut ifra denne rapporten viser det seg at best resultat kommer fra en kombinasjon med behandling hos kiropraktor, veiledende opptrening og fysisk aktivitet. I dagen samfunn der stillesittende arbeid og stress er blitt en normal del av hverdagen vår, får stadig kiropraktoren en større og viktigere rolle enn tidligere ved undersøkelse og behandling av nedre del av rygg, også kalt korsryggen.

Årsak til korsryggsmerte

Det finnes flere årsaker til å ha vondt nederst i ryggen, de vanligste er langvarige feilbelastninger og slitasje, akutt låsning eller kink i ryggen, bekkenlåsning eller hofteproblematikk. Plager i korsrygg kan oppstå plutselig eller komme gradvis mer og mer over tid og ved begge tilfeller viser det seg at pasienter som oppsøker kiropraktor tidlig i skadeforløpet og mottar riktig behandling og supplerende veiledning, kommer raskere tilbake til normal funksjon. Nedsatt bevegelighet/funksjon i ledd i ryggsøylen er en av de vanligste årsakene til smerter og plager i dette området. Årsaken er at ryggskivene ikke får næring om den er for lenge i ro. Bruskskivene i ryggsøylen er som svamper som ikke har egne blodårer, men trenger bevegelse for å få væske inn og ut. Med nedsatt funksjon i rygg vil bruskskiven lettere kunne tørke ut og slitasje oppstå. Disse dysfunksjonene lokaliseres av en kiropraktor som er spesialisert på dette og det er nettopp bevegelse kiropraktoren gjenskaper ved den berømmelige «knekken» (justeringen). Andre årsaker kan være inaktivitet, overvekt og feilbelastninger både kortsiktig og langsiktig.

Behandling av korsryggsmerter

Dersom man går for lenge med dysfunksjoner i rygg øker sjansen for at plagene forverrer seg og at en kink i rygg kan utarte seg til en prolaps eller uttalt slitasje i rygg. De fleste tilfeller er som nevnt ovenfor ufarlige, men det er uansett smart å oppsøke Autorisert Helsepersonell som for eksempel kiropraktoren, for å få en vurdering av hva som er galt. Du vil da få en forklaring på problemet og kartlagt hvordan det vil bedres rasket mulig og hvordan det skal holde seg bra over tid. VITAL Kiropraktorklinikk vil ikke bare hjelpe deg bli kvitt plagene, men også hjelpe deg å forstå problemet og tilrettelegge for at plagene ikke skal komme tilbake. Målet med behandling er at pasienten skal oppleve bedret bevegelighet, redusert smerte og økt livskvalitet. Klinikken har også en dyktig fysioterapeut som videre kan kartlegge svakheter i muskulatur og tilrettelegge for riktig treningsopplegg eller enkle råd dersom dette trengs. Samtidig vil behandleren kunne veilede innenfor videre trening og kosthold som er viktig for en helhetlig behandling av pasienten.

Dersom du ønsker en konsultasjon eller har videre spørsmål rundt dette temaet, ta kontakt med oss på:

+47 98 12 60 06

post@vitalkk.no

Har du behov for behandling?
Stikkord: , , , , ,